Spenótos-sonkás rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg előhűtött édes omlós tészta (nem tévedés!)
  • 25 dkg friss spenót
  • 10 dkg ömlesztett sajt
  • 1 gömböc mozzarella
  • pár szelet sonka
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítése:

A spenótot megtisztítjuk és pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük késsel apróra vágjuk.

Az ömlesztett sajthoz keverjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval, ez után hozzákeverjük a zsemlemorzsát.

A tésztát letekerjük és két oldalon bevagdossuk 2-3 cm -ként.

A tészta közepére fektetjük a sonka szeleteket és rátesszük a spenótos krémet.

Erre kerül a mozzarella amit előzőleg szeleteltünk. A bevagdosott széleket ráhajtjuk és lekenjük tojással. 180°előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.