Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás puffancs recept

Sonkás puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek szódabikarbóna
    • 10 dkg sajt (trappista)
    • 15 dkg szeletelt sonka
    • ízlés szerint só
    • bors
    • bazsalikom
    • 1 ömlesztett sajt
    • 1 dl tej
    • víz

    Elkészítése:

    Az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát apró kockára vágjuk, beletesszük a tésztába. Hasonló állagú tésztát kell, hogy kapjunk mint a nokedli, csak kissé folyósabb legyen. Beízesítjük.

    Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, a puffancsok önmaguktól megfordulnak. Szép barnára sütjük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és tálaljuk.

    Tipp:

    Ha nincs ömlesztett sajt, tejfölt is tehetünk bele. A lényeg, hogy kissé folyós tésztát kapjunk. Lehet még petrezselyemmel is ízesíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá