Sonkás puffancs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 10 dkg sajt (trappista)
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • ízlés szerint só
  • bors
  • bazsalikom
  • 1 ömlesztett sajt
  • 1 dl tej
  • víz

Elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát apró kockára vágjuk, beletesszük a tésztába. Hasonló állagú tésztát kell, hogy kapjunk mint a nokedli, csak kissé folyósabb legyen. Beízesítjük.

Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, a puffancsok önmaguktól megfordulnak. Szép barnára sütjük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és tálaljuk.

Tipp:

Ha nincs ömlesztett sajt, tejfölt is tehetünk bele. A lényeg, hogy kissé folyós tésztát kapjunk. Lehet még petrezselyemmel is ízesíteni.