Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serpenyős bundáskenyér recept

Serpenyős bundáskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 szelet kenyér
    • 6-7 dkg füstölt kolbász (vagy gépsonka)
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 cl tej
    • 1 kk ételízesítő
    • 2 nagyobb csipet őrölt bors
    • 1 ek zsiradék
    • 5 dkg toast sajt
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    A tojásokat kevés ételízesítővel, 1 csipet borssal és a tejjel felverjük, a kolbászt vékonyra karikázzuk.

    Egy közepes méretű serpenyőt kikenünk zsiradékkal vagy olajjal.

    A kenyérszeletek felét a tojásba mártva belehelyezzük a serpenyőbe úgy, hogy azt kitöltse, rárakjuk a kolbászkarikákat (vagy a gépsonka szeleteket) és a reszelt toast sajtot.

    Ezután a tojásba mártott kenyerek másik felét is ráhelyezzük, ha maradt tojás akkor azzal még belocsoljuk, bár ha friss a kenyér, az bőven felszívja a tojást!

    Reszelt sajtot teszünk a tetejére, megborsozzuk és a sütőbe téve (középre) nagyjából 18-20 perc alatt megsütjük!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Jómagam olívaolajjal szoktam készíteni. Mielőtt a sütőbe rakom egy jó evőkanálnyit még rá szoktam locsolni a tetején a sajtra is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá