Serpenyős bundáskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 szelet kenyér
  • 6-7 dkg füstölt kolbász (vagy gépsonka)
  • 8 tojás
  • 5 cl tej
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 nagyobb csipet őrölt bors
  • 1 ek zsiradék
  • 5 dkg toast sajt
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A tojásokat kevés ételízesítővel, 1 csipet borssal és a tejjel felverjük, a kolbászt vékonyra karikázzuk.

Egy közepes méretű serpenyőt kikenünk zsiradékkal vagy olajjal.

A kenyérszeletek felét a tojásba mártva belehelyezzük a serpenyőbe úgy, hogy azt kitöltse, rárakjuk a kolbászkarikákat (vagy a gépsonka szeleteket) és a reszelt toast sajtot.

Ezután a tojásba mártott kenyerek másik felét is ráhelyezzük, ha maradt tojás akkor azzal még belocsoljuk, bár ha friss a kenyér, az bőven felszívja a tojást!

Reszelt sajtot teszünk a tetejére, megborsozzuk és a sütőbe téve (középre) nagyjából 18-20 perc alatt megsütjük!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Jómagam olívaolajjal szoktam készíteni. Mielőtt a sütőbe rakom egy jó evőkanálnyit még rá szoktam locsolni a tetején a sajtra is.