Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Saláta karácsonyi maradékokból recept

Saláta karácsonyi maradékokból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • Főtt leveszöldségek, (sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, főtt fokhagyma)
    • főtt hús (orja a csontról lefejtve)
    • kevés lilahagyma
    • szívsaláta, vagy fejes saláta, esetleg bármilyen friss salátakeverék
    • kevés balzsamecet, és extra szűz olíva olaj
    • ha van, kevés reszelt sajt

    Elkészítése:

    A főtt húst feldaraboltam, a főtt zöldségeket is, majd óvatosan, hogy ne törjön összekevertem tépkedett szívsalátával, és toszkán salátakeverékkel. (endívia, rukkola, csíkozott sárgarépa, lila káposzta.

    Lilahagyma karikákat is adtam a keverékhez, majd kicsit megöntöztem balzsamecettel, valamint extra szűz olívaolajjal. Félkemény sajtot reszeltem tetejére. A nehéz karácsonyi ételek után jól esett egy könnyebb kímélő étel.

    Tejfölből, kevés mustárból, főtt tojás sárgájából, sóból, őrölt borsból készített hamis majonézzel is összekeverhetjük, de pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk.

    Tipp:

    Bevallom, két adagnyit csináltam, de mire ezeket a sorokat leírtam, észrevétlenül elfogyott az összes. Nagyon jól esett, így biztosan nem várom meg a következő karácsonyt a legközelebbi salátámhoz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá