Saláta karácsonyi maradékokból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • Főtt leveszöldségek, (sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, főtt fokhagyma)
  • főtt hús (orja a csontról lefejtve)
  • kevés lilahagyma
  • szívsaláta, vagy fejes saláta, esetleg bármilyen friss salátakeverék
  • kevés balzsamecet, és extra szűz olíva olaj
  • ha van, kevés reszelt sajt

Elkészítése:

A főtt húst feldaraboltam, a főtt zöldségeket is, majd óvatosan, hogy ne törjön összekevertem tépkedett szívsalátával, és toszkán salátakeverékkel. (endívia, rukkola, csíkozott sárgarépa, lila káposzta.

Lilahagyma karikákat is adtam a keverékhez, majd kicsit megöntöztem balzsamecettel, valamint extra szűz olívaolajjal. Félkemény sajtot reszeltem tetejére. A nehéz karácsonyi ételek után jól esett egy könnyebb kímélő étel.

Tejfölből, kevés mustárból, főtt tojás sárgájából, sóból, őrölt borsból készített hamis majonézzel is összekeverhetjük, de pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk.

Tipp:

Bevallom, két adagnyit csináltam, de mire ezeket a sorokat leírtam, észrevétlenül elfogyott az összes. Nagyon jól esett, így biztosan nem várom meg a következő karácsonyt a legközelebbi salátámhoz!