Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal-sonkával töltött burgonya recept

Sajttal-sonkával töltött burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 6 darab burgonya
    • 15 dkg sonka
    • 15 dkg sajt
    • olaj

    Elkészítése:

    A burgonyákat meghámozzuk, majd minden burgonyát keresztben kb 5 mm vastagra bevagdossuk, de úgy, hogy egyben maradjon az alja. A vájatokat sózzuk.

    A sonkát, sajtot hosszúkás szeletekre vágjuk és a bevagdosott burgonyákat sajt, sonka váltakozásával megtöltjük.

    Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a megtöltött burgonyákat és olajjal meglocsoljuk.

    Előmelegített sütőben (200 fokon) szép pirosra sütjük. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórva frissen fogyasztjuk. Akár salátával akár önmagában is nagyon finom.

    Tipp:

    Sonkán és a sajton kívül még kolbászkarikákkal, hagymával is tölthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek