Sajttal-sonkával töltött burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 darab burgonya
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sajt
- só
- olaj
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, majd minden burgonyát keresztben kb 5 mm vastagra bevagdossuk, de úgy, hogy egyben maradjon az alja. A vájatokat sózzuk.
A sonkát, sajtot hosszúkás szeletekre vágjuk és a bevagdosott burgonyákat sajt, sonka váltakozásával megtöltjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a megtöltött burgonyákat és olajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben (200 fokon) szép pirosra sütjük. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórva frissen fogyasztjuk. Akár salátával akár önmagában is nagyon finom.
Tipp:
Sonkán és a sajton kívül még kolbászkarikákkal, hagymával is tölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »