Sajttal-sonkával töltött burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 darab burgonya
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • olaj

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk, majd minden burgonyát keresztben kb 5 mm vastagra bevagdossuk, de úgy, hogy egyben maradjon az alja. A vájatokat sózzuk.

A sonkát, sajtot hosszúkás szeletekre vágjuk és a bevagdosott burgonyákat sajt, sonka váltakozásával megtöltjük.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a megtöltött burgonyákat és olajjal meglocsoljuk.

Előmelegített sütőben (200 fokon) szép pirosra sütjük. Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórva frissen fogyasztjuk. Akár salátával akár önmagában is nagyon finom.

Tipp:

Sonkán és a sajton kívül még kolbászkarikákkal, hagymával is tölthetjük.