Sajt házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 liter zsíros tej
- 6 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 kk só
Elkészítése:
A túrót a tejjel összeforralom, majd leszűröm egy sűrű szűrőn.
A masszát egy edénybe tettem, hozzáadtam a vajat, tojást, szódabikarbónát és a sót.
Állandó kevergetéssel 10 percig főztem, amíg nyúlóssá, csomómentessé nem vált.
Egy műanyag tálba tettem és hagytam kihűlni. Kiborítottam egy tányérra és másnapig hagytam száradni a hűtőben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »