Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajt házilag recept

Sajt házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 1 liter zsíros tej
    • 6 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A túrót a tejjel összeforralom, majd leszűröm egy sűrű szűrőn.

    A masszát egy edénybe tettem, hozzáadtam a vajat, tojást, szódabikarbónát és a sót.

    Állandó kevergetéssel 10 percig főztem, amíg nyúlóssá, csomómentessé nem vált.

    Egy műanyag tálba tettem és hagytam kihűlni. Kiborítottam egy tányérra és másnapig hagytam száradni a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá