Sajt házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajt házilag

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 liter zsíros tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 kk só

Elkészítése:

A túrót a tejjel összeforralom, majd leszűröm egy sűrű szűrőn.

A masszát egy edénybe tettem, hozzáadtam a vajat, tojást, szódabikarbónát és a sót.

Állandó kevergetéssel 10 percig főztem, amíg nyúlóssá, csomómentessé nem vált.

Egy műanyag tálba tettem és hagytam kihűlni. Kiborítottam egy tányérra és másnapig hagytam száradni a hűtőben.