Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbaraszósz recept

Rebarbaraszósz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A szószhoz:

    • 5 vastagabb rebarbara levélnyél
    • 3 evőkanál cukor
    • kb 5 dl tej
    • 3 evőkanál víz
    • 1 csomag tejszínes pudingpor
    • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
    • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 karika citrom

    A tálaláshoz:

    • 1 csomag tejcsokoládéval bevont mazsola
    • csokinyuszi
    • zöldre színezett kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A rebarbara nyeleknek vékonyan lehúzzuk a külső héját, majd kb 1 cm-es kockákra szeleteljük. Egy lábasba beletesszük a vizet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromkarikát és a felkockázott rebarbarát és kb 6-7 perc alatt megpároljuk.

    Közben a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel és behabarjuk vele a szószt. Az első forrásig főzzük, majd elzárjuk.

    Langyosan tálaljuk, úgy a legfinomabb, de nyáron a hűtőből is igazi frissítő csemege. Tányérokra szedjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, csokis mazsolával és a nyuszit a tányérra helyezzük.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Kicsit fanyarkás az íze, a cukor mennyisége ízlés szerint változtatható. Az ízéhez a citrom nagyon fontos, az emeli ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá