Rebarbaraszósz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rebarbaraszósz

Hozzávalók:
A szószhoz:

  • 5 vastagabb rebarbara levélnyél
  • 3 evőkanál cukor
  • kb 5 dl tej
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 karika citrom

A tálaláshoz:

  • 1 csomag tejcsokoládéval bevont mazsola
  • csokinyuszi
  • zöldre színezett kókuszreszelék

Elkészítése:

A rebarbara nyeleknek vékonyan lehúzzuk a külső héját, majd kb 1 cm-es kockákra szeleteljük. Egy lábasba beletesszük a vizet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromkarikát és a felkockázott rebarbarát és kb 6-7 perc alatt megpároljuk.

Közben a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel és behabarjuk vele a szószt. Az első forrásig főzzük, majd elzárjuk.

Langyosan tálaljuk, úgy a legfinomabb, de nyáron a hűtőből is igazi frissítő csemege. Tányérokra szedjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, csokis mazsolával és a nyuszit a tányérra helyezzük.

Jó étvágyat!

Tipp:

Kicsit fanyarkás az íze, a cukor mennyisége ízlés szerint változtatható. Az ízéhez a citrom nagyon fontos, az emeli ki.