Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott sajt burgonyával recept

Rántott sajt burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg rántani való sajt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott evőkanál liszt
    • zsemlemorzsa
    • 2 kg burgonya
    • olaj (a sütéshez)
    • paprika, paradicsom a díszítéshez

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. A rántani való sajtot felszeleteljük.

    A tojásokat pici sóval felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Egy másik tálba zsemlemorzsát szórunk.

    A sajt szeleteket először a tojásos-lisztes masszába megforgatjuk, majd ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.

    A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat.

    Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá