Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott karfiol és máj burgonyapürével recept

Rántott karfiol és máj burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej karfiol (torzsástól levelestől nekem 1 kg volt)
    • 2 evőkanál vegeta
    • 1 kg csirkemáj
    • 2 dl tej
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 kiskanál só
    • 1 kiskanál bors

    Panírhoz:

    • liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Burgonyapüré:

    • 1 kg burgonya
    • 2 evőkanál vaj
    • 2 dl meleg tej

    Kapros mártás:

    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál majonéz
    • só, bors
    • 1 evőkanál szárított kapor

    Elkészítése:

    A májat előre beáztatjuk 2 dl tejbe, hozzáadunk zúzott fokhagymát , sót, borsot,hogy gyorsabban megpuhuljon és rendesen átsüljön majd.
    A karfiolt a torzsájáról levágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük szét. Majd egy tálba kevés olajat és vegetát keverek össze majd bele forgatom a karfiol rózsákat, óvatosan, hogy ne törjön össze, de hogy ragadjon meg rajta az ételízesítő.

    Miután kész lisztbe, tojásba, és panírba forgatom bele, majd előmelegített olajban, készre sütöm (inkább kis lángon és tovább süssük, hogy a karfiol tudjon megpuhulni)

    A májat kiveszem a tejből, kicsit hagyom hadd száradjon, majd még sózom egy kicsit. Végül a májat bepanírozom, és forró olajban kisütöm néhány perc alatt. Ha még kell, akkor utólag is megsózhatom.

    Burgonyapüré:
    A krumplit kockákra vágva megfőzöm, majd turmixolom, adok hozzá meleg tejet, vajat, és ízlés szerint sózom.
    Kapros mártás:
    A hozzávalókat egy kis tálban alaposan elkeverem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá