Hozzávalók:
Panírhoz:
Burgonyapüré:
Kapros mártás:
Elkészítése:
A májat előre beáztatjuk 2 dl tejbe, hozzáadunk zúzott fokhagymát , sót, borsot,hogy gyorsabban megpuhuljon és rendesen átsüljön majd.
A karfiolt a torzsájáról levágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük szét. Majd egy tálba kevés olajat és vegetát keverek össze majd bele forgatom a karfiol rózsákat, óvatosan, hogy ne törjön össze, de hogy ragadjon meg rajta az ételízesítő.
Miután kész lisztbe, tojásba, és panírba forgatom bele, majd előmelegített olajban, készre sütöm (inkább kis lángon és tovább süssük, hogy a karfiol tudjon megpuhulni)
A májat kiveszem a tejből, kicsit hagyom hadd száradjon, majd még sózom egy kicsit. Végül a májat bepanírozom, és forró olajban kisütöm néhány perc alatt. Ha még kell, akkor utólag is megsózhatom.
Burgonyapüré:
A krumplit kockákra vágva megfőzöm, majd turmixolom, adok hozzá meleg tejet, vajat, és ízlés szerint sózom.
Kapros mártás:
A hozzávalókat egy kis tálban alaposan elkeverem.