Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldség recept

Rakott zöldség
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • fél kg vegyes zöldség (pl.: karfiol, brokkoli, sárgarépa)
    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csík kolozsvári szalonna
    • egy arasznyi házi füstölt kolbász
    • 3 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 marék reszelt sajt

    Elkészítése:

    A zöldségeket sós vízben roppanósra főzünk és elrendezünk egy hőálló tálban. A megfőzött tojásokat karikára vágva rárakjuk a zöldségekre.

    A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. Hozzáadjunk a karikára vágott kolbászt és azt is megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a zsírból és elosztjuk a zöldségek tetején.

    A nyers tojásokat villával felverjük, hozzárakjuk a reszelt sajtot, összekeverjük és ráöntjük a rakományunk tetejére. Forró sütőben addig sütjük amíg a sajt el nem olvad és enyhe rózsaszínű lesz.

    Tipp:

    Aki szereti a rakott krumplit, az ezt az ételt is szeretni fogja. A krumpli helyett válasszuk bátran a sokkal egészségesebb zöldségeket

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá