Rakott zöldség recept

Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben roppanósra főzünk és elrendezünk egy hőálló tálban. A megfőzött tojásokat karikára vágva rárakjuk a zöldségekre.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. Hozzáadjunk a karikára vágott kolbászt és azt is megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a zsírból és elosztjuk a zöldségek tetején.
A nyers tojásokat villával felverjük, hozzárakjuk a reszelt sajtot, összekeverjük és ráöntjük a rakományunk tetejére. Forró sütőben addig sütjük amíg a sajt el nem olvad és enyhe rózsaszínű lesz.
Tipp:
Aki szereti a rakott krumplit, az ezt az ételt is szeretni fogja. A krumpli helyett válasszuk bátran a sokkal egészségesebb zöldségeket
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »