Rakott zöldség

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rakott zöldség

Hozzávalók:

  • fél kg vegyes zöldség (pl.: karfiol, brokkoli, sárgarépa)
  • 4 db főtt tojás
  • 1 csík kolozsvári szalonna
  • egy arasznyi házi füstölt kolbász
  • 3 nyers tojás
  • 1 marék reszelt sajt

Elkészítése:

A zöldségeket sós vízben roppanósra főzünk és elrendezünk egy hőálló tálban. A megfőzött tojásokat karikára vágva rárakjuk a zöldségekre.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. Hozzáadjunk a karikára vágott kolbászt és azt is megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a zsírból és elosztjuk a zöldségek tetején.

A nyers tojásokat villával felverjük, hozzárakjuk a reszelt sajtot, összekeverjük és ráöntjük a rakományunk tetejére. Forró sütőben addig sütjük amíg a sajt el nem olvad és enyhe rózsaszínű lesz.

Tipp:

Aki szereti a rakott krumplit, az ezt az ételt is szeretni fogja. A krumpli helyett válasszuk bátran a sokkal egészségesebb zöldségeket