Pulykás sült karfiolsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 50 dkg pulykamell
- 5 ek olívaolaj
- 2 szál zellerszár
- 3 dkg kesudió
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- csipet fahéj (őrölt)
- csipet mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek sherryecet
- 1 ek méz (ízlés szerint)
- ízlés szerint só és bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A karfiolt kis rózsákra szedjük és összeforgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és kb 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük.
A húst falatnyi kockára vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
A kesudiót szétterítjük egy kis tepsiben és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk.
A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük és összeforgatjuk a salátával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »