Pulykás sült karfiolsaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 50 dkg pulykamell
- 5 ek olívaolaj
- 2 szál zellerszár
- 3 dkg kesudió
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- csipet fahéj (őrölt)
- csipet mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek sherryecet
- 1 ek méz (ízlés szerint)
- ízlés szerint só és bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A karfiolt kis rózsákra szedjük és összeforgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és kb 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük.
A húst falatnyi kockára vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
A kesudiót szétterítjük egy kis tepsiben és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk.
A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük és összeforgatjuk a salátával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









