Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykás sült karfiolsaláta recept

Pulykás sült karfiolsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej karfiol
    • 50 dkg pulykamell
    • 5 ek olívaolaj
    • 2 szál zellerszár
    • 3 dkg kesudió
    • 1 csokor friss petrezselyemzöld
    • 1 marék aszalt vörösáfonya
    • csipet fahéj (őrölt)
    • csipet mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 ek sherryecet
    • 1 ek méz (ízlés szerint)
    • ízlés szerint só és bors

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük  220 fokra.

    A karfiolt kis rózsákra szedjük és összeforgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és kb 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük.

    A húst falatnyi kockára vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

    A kesudiót szétterítjük egy kis tepsiben és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk.

    A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük és összeforgatjuk a salátával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá