Pulykás sült karfiolsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 50 dkg pulykamell
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 szál zellerszár
  • 3 dkg kesudió
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • csipet fahéj (őrölt)
  • csipet mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek sherryecet
  • 1 ek méz (ízlés szerint)
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük  220 fokra.

A karfiolt kis rózsákra szedjük és összeforgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és kb 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük.

A húst falatnyi kockára vágjuk és forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

A kesudiót szétterítjük egy kis tepsiben és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk.

A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük és összeforgatjuk a salátával.