Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított csirkemáj – zöldséges rizzsel recept

Pirított csirkemáj – zöldséges rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Májhoz:

    • 0,5 kg csirkemáj
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk őrölt paprika
    • só, bors
    • 1 kk liszt
    • olaj

    Zöldséges rizshez:

    • olaj
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db sárgarépa
    • kis szelet zeller
    • petrezselyemzöld
    • 1 pohár rizs
    • 1 tyúkhúsleveskocka

    Elkészítése:

    Először a riszt készítjük el. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, majd beleöntjük a pohár rizst. Miután kicsit összepirultak, felöntjük dupla annyi forró vízzel, mint amennyi a rizs volt.

    Beletesszük a húsleveskockát, és ekkor levesszük a lángot a legalacsonyabb fokozatra, letakarjuk fedővel és hagyjuk – keverés nélkül – míg elkészül. kb. 20-25 perc. Ha szükséges. még sózzuk. Ha elkészült, petrezselyemzölddel megszórjuk.

    Ezután egy edényben olajat melegítünk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát, sózzuk, kicsit pirítjuk, majd megszórjuk paprikával, beletesszük a májat, a majorannát, kicsit felöntjük vízzel, fedő alatt puhítjuk.

    A máj nagyon hamar megpuhul, ezért kb 20 perc után kicsi liszttel behabarjuk, ízesítjük.

    Mire a rizs megpuhul, a máj is elkészül. Nagyon finom, jó étvágyat hozzá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá