Pirított csirkemáj – zöldséges rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pirított csirkemáj – zöldséges rizzsel

Hozzávalók:
Májhoz:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk őrölt paprika
  • só, bors
  • 1 kk liszt
  • olaj

Zöldséges rizshez:

  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • kis szelet zeller
  • petrezselyemzöld
  • 1 pohár rizs
  • 1 tyúkhúsleveskocka

Elkészítése:

Először a riszt készítjük el. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, majd beleöntjük a pohár rizst. Miután kicsit összepirultak, felöntjük dupla annyi forró vízzel, mint amennyi a rizs volt.

Beletesszük a húsleveskockát, és ekkor levesszük a lángot a legalacsonyabb fokozatra, letakarjuk fedővel és hagyjuk – keverés nélkül – míg elkészül. kb. 20-25 perc. Ha szükséges. még sózzuk. Ha elkészült, petrezselyemzölddel megszórjuk.

Ezután egy edényben olajat melegítünk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát, sózzuk, kicsit pirítjuk, majd megszórjuk paprikával, beletesszük a májat, a majorannát, kicsit felöntjük vízzel, fedő alatt puhítjuk.

A máj nagyon hamar megpuhul, ezért kb 20 perc után kicsi liszttel behabarjuk, ízesítjük.

Mire a rizs megpuhul, a máj is elkészül. Nagyon finom, jó étvágyat hozzá.