Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Peperonata recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dkg vaj
    • 1 evőkanál olaj
    • 10 dkg húsos füstölt szalonna
    • 4 piros paradicsompaprika
    • 4 zöld paradicsompaprika
    • 2 fej reszelt vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 kis fej zeller
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 nagyobb doboz paradicsompüré
    • 1 dl vörösbor
    • 1 kiskanál borecet
    • őrölt bors
    • kevés szárított bazsalikom
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A kétféle zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, majd tovább pirítjuk a reszelt répával és zellerrel. Beletesszük a laskára vágott szalonnát, a fokhagymát, és a paradicsompürével meg a borral engedjük fel. Az ecettel és a fűszerekkel ízesítve (a petrezselyemzöldet vágjuk apróra) fél óráig forraljuk. Végezetül beletesszük a laskára vágott, kétféle színű paprikát, és lefedve addig pároljuk, amíg meg nem puhult. (Hasonlít a mi lecsónkra, de sokkal különlegesebb, zamatosabb az íze.) Nagyon jó hozzá a félbevágott, kocka alakban bevagdalt, zsírban kisütött szafaládé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá