Peperonata

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 piros paradicsompaprika
  • 4 zöld paradicsompaprika
  • 2 fej reszelt vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb doboz paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kiskanál borecet
  • őrölt bors
  • kevés szárított bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kétféle zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, majd tovább pirítjuk a reszelt répával és zellerrel. Beletesszük a laskára vágott szalonnát, a fokhagymát, és a paradicsompürével meg a borral engedjük fel. Az ecettel és a fűszerekkel ízesítve (a petrezselyemzöldet vágjuk apróra) fél óráig forraljuk. Végezetül beletesszük a laskára vágott, kétféle színű paprikát, és lefedve addig pároljuk, amíg meg nem puhult. (Hasonlít a mi lecsónkra, de sokkal különlegesebb, zamatosabb az íze.) Nagyon jó hozzá a félbevágott, kocka alakban bevagdalt, zsírban kisütött szafaládé.