Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomszósz, főtt hússal és tört burgonyával recept

Paradicsomszósz, főtt hússal és tört burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Nagyon szeretem a paradicsomszószt ebbe a menübe foglalva.
    Egy ízletes, húsban gazdag leves mellé a második fogás már szinte adja magát.

    Hozzávalók:

    • 1 nagyobb paradicsom konzerv
    • liszt
    • olaj
    • pirospaprika
    • cukor
    • víz
    • főtt hús, mely a legjobb, ha húslevesben készül a szósz mellé (ez lehet csirkemell, illetve sertés, marha vagy éppen pulyka hús is)
    • 0,5-1 kg burgonya

    Elkészítése:

    A lisztből, olajból rántást készítünk. Amikor már szép aranybarna félrehúzzuk és beletesszük a pirospaprikát,
    a paradicsomot és 1-1,5 langyos vízzel felöntjük, majd jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen és visszatesszük a tűzre, tartalék lángon.

    Sózzuk és cukrozzuk, szánk íze szerint.

    Míg fől a szósz a burgonyát megpucoljuk és megfőzök, majd szűrés után összetörjük.

    A közben elkészült paradicsomszósszal és főtt hússal, melegen tálaljuk.

    Tipp:


    A szószba tehetünk főzés közben, némi zeller levelet,ami pikáns ízt kölcsönöz neki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá