Paradicsomszósz, főtt hússal és tört burgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Nagyon szeretem a paradicsomszószt ebbe a menübe foglalva.
Egy ízletes, húsban gazdag leves mellé a második fogás már szinte adja magát.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb paradicsom konzerv
  • liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • cukor
  • víz
  • főtt hús, mely a legjobb, ha húslevesben készül a szósz mellé (ez lehet csirkemell, illetve sertés, marha vagy éppen pulyka hús is)
  • 0,5-1 kg burgonya

Elkészítése:

A lisztből, olajból rántást készítünk. Amikor már szép aranybarna félrehúzzuk és beletesszük a pirospaprikát,
a paradicsomot és 1-1,5 langyos vízzel felöntjük, majd jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen és visszatesszük a tűzre, tartalék lángon.

Sózzuk és cukrozzuk, szánk íze szerint.

Míg fől a szósz a burgonyát megpucoljuk és megfőzök, majd szűrés után összetörjük.

A közben elkészült paradicsomszósszal és főtt hússal, melegen tálaljuk.

Tipp:


A szószba tehetünk főzés közben, némi zeller levelet,ami pikáns ízt kölcsönöz neki!