Paprikakrémes sült csirkemellcsíkok recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kápia paprika
- 5 teáskanálnyi csípős paprikakrém
- apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 kis pohár joghurt (150 g)
- só
- 3 evőkanál olaj
- köretnek párolt rizs
Elkészítése:
Egy serpenyőben megmelegítem az oljat, hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ekkor rárakom a csíkokra vágott csirkemellet és megpirítom.
Ha már félidőben vagyok, hozzáteszem az apró kockákra vágott paprikát és a paprikakrémet. Jól elkeverem, pirítom 1-2 percig, majd pici vizet öntök alá és addig párolom, míg a hús puha nem lesz, és el nem párolog alóla a leve.
Ha szükséges még sózom. Vigyázva, mert a paprikakrém is sós.
Ekkor hozzáteszem a joghurtot, 1-2 percig együtt párolom az egészet, közben sűrűn kevergetem. Leveszem a tűzről és belekeverek egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet.
Párolt rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »