Paprikakrémes sült csirkemellcsíkok recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kápia paprika
- 5 teáskanálnyi csípős paprikakrém
- apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 kis pohár joghurt (150 g)
- só
- 3 evőkanál olaj
- köretnek párolt rizs
Elkészítése:
Egy serpenyőben megmelegítem az oljat, hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ekkor rárakom a csíkokra vágott csirkemellet és megpirítom.
Ha már félidőben vagyok, hozzáteszem az apró kockákra vágott paprikát és a paprikakrémet. Jól elkeverem, pirítom 1-2 percig, majd pici vizet öntök alá és addig párolom, míg a hús puha nem lesz, és el nem párolog alóla a leve.
Ha szükséges még sózom. Vigyázva, mert a paprikakrém is sós.
Ekkor hozzáteszem a joghurtot, 1-2 percig együtt párolom az egészet, közben sűrűn kevergetem. Leveszem a tűzről és belekeverek egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet.
Párolt rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »