Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán húsgombócok recept

Mediterrán húsgombócok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 kk só
    • 1 kk frissen őrölt fekete bors
    • 1 tk petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma reszelve
    • 1 tk bazsalikom
    • 5 dkg parmezánsajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek liszt
    • 3 ek vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 ek osztrigaszósz
    • 2 dl húsalaplé
    • 2 ek sűrítő por (húsokhoz való)

     

    • pár szem paprikával töltött olajbogyó
    • lila bazsalikomlevél

    Elkészítése:

    A húst tálba tesszük, és a tojással, sóval, borssal, a petrezselyemmel, fokhagymával, parmezánnal, bazsalikommal együtt jól összedolgozzuk. A zsemlemorzsát is hozzákeverjük.

    Gombócokat formázunk belőle vizes kézzel, és lisztbe forgatjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben 1 ek olívaolajjal. A gombócokat átpirítjuk rajta, majd felöntjük húsalaplével. Osztrigaszósszal ízesítjük, amitől kellemes íze lesz.

    Ezután hagyjuk főni. Mielőtt tálalunk, besűrítjük a szószt, hogy kellemes állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk még, és kevés fokhagymaporral is utánaízesíthetjük.

    Tipp:

    Párolt rizzsel és lila bazsalikomlevéllel tálalom. Az olajbogyót felkarikázom, és a tálat is díszítem vele.

    Az olaszos módra készült gombóckák finom barna szaftban ízletes hétköznapi főétel.

    A mediterrán húsgombócok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 237 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá