Mediterrán húsgombócok recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
- 1 tk petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk bazsalikom
- 5 dkg parmezánsajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek liszt
- 3 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek osztrigaszósz
- 2 dl húsalaplé
- 2 ek sűrítő por (húsokhoz való)
- pár szem paprikával töltött olajbogyó
- lila bazsalikomlevél
Elkészítése:
A húst tálba tesszük, és a tojással, sóval, borssal, a petrezselyemmel, fokhagymával, parmezánnal, bazsalikommal együtt jól összedolgozzuk. A zsemlemorzsát is hozzákeverjük.
Gombócokat formázunk belőle vizes kézzel, és lisztbe forgatjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben 1 ek olívaolajjal. A gombócokat átpirítjuk rajta, majd felöntjük húsalaplével. Osztrigaszósszal ízesítjük, amitől kellemes íze lesz.
Ezután hagyjuk főni. Mielőtt tálalunk, besűrítjük a szószt, hogy kellemes állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk még, és kevés fokhagymaporral is utánaízesíthetjük.
Tipp:
Párolt rizzsel és lila bazsalikomlevéllel tálalom. Az olajbogyót felkarikázom, és a tálat is díszítem vele.
Az olaszos módra készült gombóckák finom barna szaftban ízletes hétköznapi főétel.
A mediterrán húsgombócok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 19 g