Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst tálba tesszük, és a tojással, sóval, borssal, a petrezselyemmel, fokhagymával, parmezánnal, bazsalikommal együtt jól összedolgozzuk. A zsemlemorzsát is hozzákeverjük.
Gombócokat formázunk belőle vizes kézzel, és lisztbe forgatjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben 1 ek olívaolajjal. A gombócokat átpirítjuk rajta, majd felöntjük húsalaplével. Osztrigaszósszal ízesítjük, amitől kellemes íze lesz.
Ezután hagyjuk főni. Mielőtt tálalunk, besűrítjük a szószt, hogy kellemes állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk még, és kevés fokhagymaporral is utánaízesíthetjük.
Párolt rizzsel és lila bazsalikomlevéllel tálalom. Az olajbogyót felkarikázom, és a tálat is díszítem vele.
Az olaszos módra készült gombóckák finom barna szaftban ízletes hétköznapi főétel.