Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Maradékmentő (húsvéti) batyu recept

Maradékmentő (húsvéti) batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 darabhoz:

    • 1 cs 6 lapos leveles tészta
    • 2 szelet főtt sonka
    • 1 kis darab főtt kolbász
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 szál csemegehagyma
    • 2 hasáb kaliforniai paprika
    • 2 szelet füstölt sajt
    • 10 dkg mozzarella
    • só és bors
    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit apróra felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

    A felengedett lapokat enyhén átsodorjuk és középen kettévágjuk, majd minden tésztára ráhelyezünk egy nagyobb evőkanál tölteléket.

    A tészta 4 sarkát megkenjük tojással, batyukat hajtunk és a sarkait összecsípjük.

    Tepsire téve megkenjük felvert tojással, szórhatunk rá szezámmagot és 210 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15-17 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Még forrón kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Nemcsak húsvéti, hanem mindenféle maradék sült, illetve főtt húsokból kiváló maradékmentő vacsora!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá