Maradékmentő (húsvéti) batyu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 cs 6 lapos leveles tészta
  • 2 szelet főtt sonka
  • 1 kis darab főtt kolbász
  • 2 főtt tojás
  • 1-2 szál csemegehagyma
  • 2 hasáb kaliforniai paprika
  • 2 szelet füstölt sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • só és bors
  • felvert tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit apróra felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

A felengedett lapokat enyhén átsodorjuk és középen kettévágjuk, majd minden tésztára ráhelyezünk egy nagyobb evőkanál tölteléket.

A tészta 4 sarkát megkenjük tojással, batyukat hajtunk és a sarkait összecsípjük.

Tepsire téve megkenjük felvert tojással, szórhatunk rá szezámmagot és 210 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15-17 perc alatt szép pirosra sütjük.

Még forrón kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Nemcsak húsvéti, hanem mindenféle maradék sült, illetve főtt húsokból kiváló maradékmentő vacsora!