Lilahagymás-sajtos-sonkás táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 15 dkg sonka
- 12 dkg sajt
- 2 kisebb lilahagyma
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és kb 2 óra alatt felengedjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 6 db dupla téglalap nagyságú darabra vágjuk. A téglalapok egyik felét késsel bevagdossuk, ez lesz a töltött táska teteje, amin keresztül szépen átsül majd a benne lévő töltelék.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, a sonkát csíkokra aprítjuk, a sajtot lereszeljük, majd összekeverjük az egészet, sózzuk, borsozzuk.
A táskákat megtöltjük a sonkás-sajtos-hagymás töltelékkel, és összezárjuk a tésztalapokat, majd villával összenyomkodjuk a széleket.
Előmelegítjük a sütőt, a tésztákat megkenjük felvert tojással, és 200 fokon kb 15 perc pirosra-ropogósra sütjük. Papírszalvétára szedjük a kész táskákat, így mire kihűlnek, a felesleges zsiradék a papírtörlőre csöpöghet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »