Lecsó csirkemellel és fürjtojással recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 10 dkg füstölt kolbász (csípős)
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 4 TV paprika
- 3 paradicsom
- kb 16 db fürjtojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek chilis étolaj
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe.
Az étolajat hevítsük fel, helyezzük bele a kukoricalisztbe forgatott csirkemellet és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük zsemleszínűre, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre (én 2-2 percig sütöttem mindkét oldalát).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát vágjuk fel vékonyabb karikákra, a paradicsomot vágjuk cikkekre. A füstölt kolbászt vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőben hevítsük fel a chilis étolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott füstölt kolbászt és süssük pirosra.
Ezután adjuk hozzá felszeletelt vöröshagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá először a paprikát, majd amikor kissé összeesett a paradicsomot is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika és a paradicsom is (figyeljünk, nehogy túlpároljuk és platty legyen a lecsó).
Ezután az elősütött csirkemellcsíkokat helyezzük bele a lecsóba, majd egyesével üssük bele a fürjtojásokat és pároljuk tovább pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk enni (én pl. lágyabbra hagytam).
Tipp:
Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen péksüteményt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »