Lecsó csirkemellel és fürjtojással recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 10 dkg füstölt kolbász (csípős)
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 4 TV paprika
- 3 paradicsom
- kb 16 db fürjtojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek chilis étolaj
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe.
Az étolajat hevítsük fel, helyezzük bele a kukoricalisztbe forgatott csirkemellet és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük zsemleszínűre, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre (én 2-2 percig sütöttem mindkét oldalát).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát vágjuk fel vékonyabb karikákra, a paradicsomot vágjuk cikkekre. A füstölt kolbászt vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőben hevítsük fel a chilis étolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott füstölt kolbászt és süssük pirosra.
Ezután adjuk hozzá felszeletelt vöröshagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá először a paprikát, majd amikor kissé összeesett a paradicsomot is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika és a paradicsom is (figyeljünk, nehogy túlpároljuk és platty legyen a lecsó).
Ezután az elősütött csirkemellcsíkokat helyezzük bele a lecsóba, majd egyesével üssük bele a fürjtojásokat és pároljuk tovább pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk enni (én pl. lágyabbra hagytam).
Tipp:
Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen péksüteményt.