Lecsó csirkemellel és fürjtojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 10 dkg füstölt kolbász (csípős)
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 4 TV paprika
  • 3 paradicsom
  • kb 16 db fürjtojás
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 2 ek chilis étolaj
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe.

Az étolajat hevítsük fel, helyezzük bele a kukoricalisztbe forgatott csirkemellet és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük zsemleszínűre, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre (én 2-2 percig sütöttem mindkét oldalát).

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát vágjuk fel vékonyabb karikákra, a paradicsomot vágjuk cikkekre. A füstölt kolbászt vágjuk kisebb kockákra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a chilis étolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott füstölt kolbászt és süssük pirosra.

Ezután adjuk hozzá felszeletelt vöröshagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá először a paprikát, majd amikor kissé összeesett a paradicsomot is.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika és a paradicsom is (figyeljünk, nehogy túlpároljuk és platty legyen a lecsó).

Ezután az elősütött csirkemellcsíkokat helyezzük bele a lecsóba, majd egyesével üssük bele a fürjtojásokat és pároljuk tovább pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk enni (én pl. lágyabbra hagytam).

Tipp:

Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen péksüteményt.