Krémtúrós leveles áfonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom
- 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerinti mennyiség)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1-2 maréknyi friss áfonya
Elkészítése:
A töltelékhez összekeverjük egy tálban a túrót, tejfölt, tojást, citromlevet, cukrokat.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, kibéleljük vele egy 24 cm-es tortaformát (természetesen lehet egy kisebb tepsi is) úgy, hogy legyen pereme a sütinek.
Beleöntjük a krémtúrót végül megszórjuk az áfonyával.
Előmelegített (180 fokos) sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.
Melegen még kissé remegős a sütink állaga (úgy is nagyon finom), de inkább hagyjuk kihűlni, majd pedig porcukorral jól megszórva fogyasszuk el.
Tipp:
Citrom helyett nagyon finom naranccsal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »