Krémtúrós leveles áfonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom
- 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerinti mennyiség)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1-2 maréknyi friss áfonya
Elkészítése:
A töltelékhez összekeverjük egy tálban a túrót, tejfölt, tojást, citromlevet, cukrokat.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, kibéleljük vele egy 24 cm-es tortaformát (természetesen lehet egy kisebb tepsi is) úgy, hogy legyen pereme a sütinek.
Beleöntjük a krémtúrót végül megszórjuk az áfonyával.
Előmelegített (180 fokos) sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.
Melegen még kissé remegős a sütink állaga (úgy is nagyon finom), de inkább hagyjuk kihűlni, majd pedig porcukorral jól megszórva fogyasszuk el.
Tipp:
Citrom helyett nagyon finom naranccsal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »