Kolbásztekercs mártogatóssal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet bacon
- 1 csapott tk fűszerkömény
- 1 mk szárított majoránna
- 1 csapott tk füstölt pirospaprika
- bors, só
- 500 g leveles tésza
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egész kömény, szezámmag
A mártogatóshoz:
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- snidling es petrezselyemzöld vegyesen
- só, sors
- fél citrom leve
Elkészítése:
A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés: fűszerkömény, majoránna és pirospaprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy ha nyújtottat vettünk, akkor kitekerjük és a rövidebbik oldalára halmozunk a töltelékből, egyet hajtunk rajta és elvágjuk a tésztát. A hosszú tésztát kisebb tekercsekre vágjuk. Addig folytatjuk a töltést, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék.
A tekercsek széleit felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük.
Sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










