Kolbásztekercs mártogatóssal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet bacon
- 1 csapott tk fűszerkömény
- 1 mk szárított majoránna
- 1 csapott tk füstölt pirospaprika
- bors, só
- 500 g leveles tésza
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész kömény, szezámmag
A mártogatóshoz:
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- snidling es petrezselyemzöld vegyesen
- só, sors
- fél citrom leve
Elkészítése:
A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés: fűszerkömény, majoránna és pirospaprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy ha nyújtottat vettünk, akkor kitekerjük és a rövidebbik oldalára halmozunk a töltelékből, egyet hajtunk rajta és elvágjuk a tésztát. A hosszú tésztát kisebb tekercsekre vágjuk. Addig folytatjuk a töltést, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék.
A tekercsek széleit felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük.
Sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.