Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbásztekercs mártogatóssal recept

Kolbásztekercs mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 0,5 kg darált sertéshús
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szelet bacon
    • 1 csapott tk fűszerkömény
    • 1 mk szárított majoránna
    • 1 csapott tk füstölt pirospaprika
    • bors, só
    • 500 g leveles tésza
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egész kömény, szezámmag

    A mártogatóshoz:

    • 2 ek tejföl
    • 2 ek majonéz
    • 1 gerezd fokhagyma
    • snidling es petrezselyemzöld vegyesen
    • só, sors
    • fél citrom leve

    Elkészítése:

    A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés: fűszerkömény, majoránna és pirospaprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk.

    A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy ha nyújtottat vettünk, akkor kitekerjük és a rövidebbik oldalára halmozunk a töltelékből, egyet hajtunk rajta és elvágjuk a tésztát. A hosszú tésztát kisebb tekercsekre vágjuk. Addig folytatjuk a töltést, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék.

    A tekercsek széleit felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük.

    Sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

    A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá