Kolbásztekercs mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 csapott tk fűszerkömény
  • 1 mk szárított majoránna
  • 1 csapott tk füstölt pirospaprika
  • bors, só
  • 500 g leveles tésza
  • 1 tojás
  • egész kömény, szezámmag

A mártogatóshoz:

  • 2 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • snidling es petrezselyemzöld vegyesen
  • só, sors
  • fél citrom leve

Elkészítése:

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés: fűszerkömény, majoránna és pirospaprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk.

A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy ha nyújtottat vettünk, akkor kitekerjük és a rövidebbik oldalára halmozunk a töltelékből, egyet hajtunk rajta és elvágjuk a tésztát. A hosszú tésztát kisebb tekercsekre vágjuk. Addig folytatjuk a töltést, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék.

A tekercsek széleit felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük.

Sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.