Kolbászos füstölt sajtos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg fodros nagykocka tészta
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg füstölt sajt
- 3 ek paprikakrém (ha szeretjük, akkor tehetünk bele csípőset is)
- 1 csokor petrezselyem
- 4 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük.
A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük.
Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron (ha kell, adunk hozzá kevés olajat) megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és a pörcöt, majd 4-5 percig együtt pirítjuk.
Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a paprikakrémet, elkeverjük, majd a sajt felét is beleszórjuk és jól összekeverjük.
Pár perc alatt sűrűre főzzük.
Hozzáadjuk a tésztát, beleszórjuk a petrezselyem felét és jól összemelegítjük az egészet. Ha nem elég sós, akkor most adjuk hozzá. Előbb ne, mert a paprika, a sajt, kolbász és szalonna is sós.
Tálaláskor rászórjuk a maradék sajtot és petrezselymet. Forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »