Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ilda mama öntött kiflije recept

Ilda mama öntött kiflije
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 18 db kifli
    • 1,5 l tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • gyümölcslekvár
    • szezon gyümölcs
    • 2 vanílliás cukor
    • kristálycukor
    • margarin

    Elkészítése:

    A kifliket karikára vágjuk. A 3 tojás sárgáját, 1 vaníliás cukorral és 3 kanál kristálycukorral habosra keverjük, majd óvatosan már csak fakanállal a tejet hozzáadjuk. Átforgatjuk benne az összes kiflit!

    Kivajazott hőálló edénybe rakunk egy réteg kiflit szorosan, rá kanalazunk egy kevés lekvárt ,arra tesszük a gyümölcsöket ( én szilvalekvárt használtam, gyümölcsöt pedig nektarint, málnát, meggyet raktam bele, de bármi mehet ami otthon van).

    A gyümölcs tetejére szintén 1 réteg kifli, a kiflik tetejére  teszünk egy kevés margarint. Ezt addig rétegezzük, amíg a tál megtelik, a teteje kifli legyen.

    Előmelegített sütőbe 200 fokon 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét 1 vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha a kiflik aranybarnára sültek, rákenjük a habot, a kikapcsolt sütőbe visszatesszük addig, amíg a fehérje szintén aranybarna lesz.

    Melegen ,hidegen egyaránt nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá