Ilda mama öntött kiflije

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 18 db kifli
  • 1,5 l tej
  • 3 tojás
  • gyümölcslekvár
  • szezon gyümölcs
  • 2 vanílliás cukor
  • kristálycukor
  • margarin

Elkészítése:

A kifliket karikára vágjuk. A 3 tojás sárgáját, 1 vaníliás cukorral és 3 kanál kristálycukorral habosra keverjük, majd óvatosan már csak fakanállal a tejet hozzáadjuk. Átforgatjuk benne az összes kiflit!

Kivajazott hőálló edénybe rakunk egy réteg kiflit szorosan, rá kanalazunk egy kevés lekvárt ,arra tesszük a gyümölcsöket ( én szilvalekvárt használtam, gyümölcsöt pedig nektarint, málnát, meggyet raktam bele, de bármi mehet ami otthon van).

A gyümölcs tetejére szintén 1 réteg kifli, a kiflik tetejére  teszünk egy kevés margarint. Ezt addig rétegezzük, amíg a tál megtelik, a teteje kifli legyen.

Előmelegített sütőbe 200 fokon 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét 1 vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha a kiflik aranybarnára sültek, rákenjük a habot, a kikapcsolt sütőbe visszatesszük addig, amíg a fehérje szintén aranybarna lesz.

Melegen ,hidegen egyaránt nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!