Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házilag gyúrt krumplistészta recept

Házilag gyúrt krumplistészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • étolaj vagy sertészsír
    • só, ételízesítő
    • törött pirospaprika

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott ek só
    • langyos víz, mennyit felvesz a tészta

    Elkészítése:

    A vöröshagymát, burgonyákat megtisztítjuk, apró kockákra felvágjuk, majd a vöröshagymát megdinszteljük olajon vagy zsíron, erre rászórjuk a törött paprikát, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük. Jó puhára megfőzzük, hogy jó sűrű legyen. Az egészben maradt burgonyákat villával jól szétnyomkodjuk.

    Amíg a burgonya fől elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat kimérjük, annyi langyos vizet teszünk hozzá, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk, ( minél keményebb a tészta, annál jobb ) majd vékonyra elsodorjuk. (Közben felteszünk forrni enyhén sós vizet, amiben a tésztát kifőzzük. ) Ha már jó vékony a tésztánk jól megszórjuk liszttel és szorosan feltekerjük a sodrófára, majd felül a tetején elvágjuk, így egy hosszú téglalap alakú tésztát kapunk. ( fotón látható! )

    Ezt középen ismét elvágjuk, így két hosszú csíkú tésztánk lesz. Az egyik csíkot magunk elé tesszük (lehet felét is, akinek úgy könnyebb ) és vágunk belőle három darab, ujjnyi szélességű csíkot. Ezeket magunk elé fordítjuk ( fotón látható! ) és ízlés szerint felkockázzuk őket. Így járunk el az összes tésztával. Kicsi lisztet lehet rá szórni, ha ragadna. Majd a felforrt vízbe kifőzzük és a krumplis alaphoz keverjük. Érdemes elkészíteni, mert gyorsan megvan és laktatóbb mint amit úgy vásárolunk meg. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de ha belejövünk már nem az. :) Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá