Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamburger házilag recept

Hamburger házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • olívaolaj
    • 1⁄2 tk őrölt kömény
    • 1⁄2 tk gyros fűszerkeverék
    • 1⁄2 tk fűszerpaprika
    • őrölt bors
    • reszelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 zsemle
    • zöldség (paradicsom, jégsaláta, uborka, )
    • tartármártás
    • sajt (szeletelt)
    • hamburger szósz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük.

    A darált húst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a lazán felvert tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztva az ízesített húst, három pogácsát formálunk belőle (ha nem azonnal sütjük ki, akkor sütésig tegyük a hűtőbe).

    Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajjal, beletesszük a húspogácsákat és 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve öt percig pihentetjük a kész pogácsákat.

    A zsemlét először tartármártással kenjük le, rátesszük a jégsaláta levelet, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, az uborkát, végül a zsemle tetejét amerikai hamburgerszósszal kenjük meg (vagy tetszés és ízlés szerint állítjuk össze) Azonnal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá