Hamburger házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1⁄2 tk őrölt kömény
  • 1⁄2 tk gyros fűszerkeverék
  • 1⁄2 tk fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 3 zsemle
  • zöldség (paradicsom, jégsaláta, uborka, )
  • tartármártás
  • sajt (szeletelt)
  • hamburger szósz

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük.

A darált húst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a lazán felvert tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztva az ízesített húst, három pogácsát formálunk belőle (ha nem azonnal sütjük ki, akkor sütésig tegyük a hűtőbe).

Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajjal, beletesszük a húspogácsákat és 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve öt percig pihentetjük a kész pogácsákat.

A zsemlét először tartármártással kenjük le, rátesszük a jégsaláta levelet, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, az uborkát, végül a zsemle tetejét amerikai hamburgerszósszal kenjük meg (vagy tetszés és ízlés szerint állítjuk össze) Azonnal kínáljuk.