Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük.
A darált húst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a lazán felvert tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztva az ízesített húst, három pogácsát formálunk belőle (ha nem azonnal sütjük ki, akkor sütésig tegyük a hűtőbe).
Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajjal, beletesszük a húspogácsákat és 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve öt percig pihentetjük a kész pogácsákat.
A zsemlét először tartármártással kenjük le, rátesszük a jégsaláta levelet, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, az uborkát, végül a zsemle tetejét amerikai hamburgerszósszal kenjük meg (vagy tetszés és ízlés szerint állítjuk össze) Azonnal kínáljuk.