Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamburger recept

Hamburger
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Bucihoz:

    • 1 kg liszt
    • fél l tej
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg puha vaj
    • 2 ek cukor
    • 1 kk só
    • szezámmag

    Húspogácsához:

    • 1 kg sertés darált hús
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 1 ek mustár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A húspogácsához: a darált húsban elkeverjük az apróra vágott vöröshagymát, sót, őrölt borsot, a mustárt és a tojást. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.

    A bucihoz: az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a puha vajat, a cukrot, a sót. Hozzáadjuk a liszthez és begyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük letakarva.

    Ha megkelt 12 kisebb darabra vágjuk, majd cipó formájúvá gyúrjuk. Tepsibe tesszük távol őket egymástól, tojással lekenjük és kelesztjük. Ismét lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, sütjük 200 fokon.

    A húst golyókká formázzuk két kezünk között ellapítjuk. Nekem sokkal több lett 12 darabnál, legalább a duplája, de ez nem baj, legfeljebb kettőt teszünk a hamburgerbe. Ha túl nagyokat formázunk, akkor könnyen szétesik a pogácsa, ezért könnyebb, ha inkább kicsikre készítjük. Kevés olajon vagy vajon lassú tűzön megsütjük őket.

    A kisült bucikat kettévágjuk. Innentől kezdve már mindenki saját ízlése szerint készítheti a hamburgereket. Én így készítettem: az alsó lapot megkentem mustárral, erre tettem egy levél jégsalátát, majd jött a húspogácsa, sajt, szeletelt paradicsom, uborka, lila hagyma. A felső lapot ketchuppal kentem meg.

    Hűtőben tároljuk, mikróban újramelegítve mintha friss lenne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá