Hagymás pirított nudli recept

Hozzávalók:
- 3 db közepes burgonya
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- annyi liszt amennyit felvesz
Sütéshez:
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd megfőzzük.
Amikor megfőtt, leszűrjük, áttörjük, ha egy kicsit hűl, hozzáadjuk a sót, tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz.
Jól kidolgozzuk, majd nudlikat formázunk, amiket a forrásban lévő, sós vízbe rakjuk. Amikor feljön a víz tetejére utána még 1-2 percig főzzük.
A közben felaprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálkába, ezt követően a serpenyőbe vajat teszünk és a megfőtt nudlikat beleszedjük a serpenyőbe, lepirítjuk, hozzákeverjük a megsült hagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összerázzuk.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »