Hagymás pirított nudli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 db közepes burgonya
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- annyi liszt amennyit felvesz
Sütéshez:
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd megfőzzük.
Amikor megfőtt, leszűrjük, áttörjük, ha egy kicsit hűl, hozzáadjuk a sót, tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz.
Jól kidolgozzuk, majd nudlikat formázunk, amiket a forrásban lévő, sós vízbe rakjuk. Amikor feljön a víz tetejére utána még 1-2 percig főzzük.
A közben felaprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálkába, ezt követően a serpenyőbe vajat teszünk és a megfőtt nudlikat beleszedjük a serpenyőbe, lepirítjuk, hozzákeverjük a megsült hagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összerázzuk.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.