Hagymás pirított nudli recept

Hozzávalók:
- 3 db közepes burgonya
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- annyi liszt amennyit felvesz
Sütéshez:
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd megfőzzük.
Amikor megfőtt, leszűrjük, áttörjük, ha egy kicsit hűl, hozzáadjuk a sót, tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz.
Jól kidolgozzuk, majd nudlikat formázunk, amiket a forrásban lévő, sós vízbe rakjuk. Amikor feljön a víz tetejére utána még 1-2 percig főzzük.
A közben felaprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálkába, ezt követően a serpenyőbe vajat teszünk és a megfőtt nudlikat beleszedjük a serpenyőbe, lepirítjuk, hozzákeverjük a megsült hagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összerázzuk.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »