Görög rizspuding (rizogalo) recept

Hozzávalók:
- 25 dkg arborio rizs
- 1 egész narancs reszelt héja
- 2 kisebb fahéjrúd (+ 1 teáskanál őrölt fahéj)
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 7 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A rizst tegyük szűrőbe, majd áztassuk vízbe kb 1 órára, majd vegyük ki és csepegtessük le.
A lecsepegtetett rizst tegyük bele egy edénybe és adjuk hozzá a fahéjrudakat, vaníliát és öntsük fel 5 dl tejjel, majd alacsony lángon kezdjük el főzni. Közben adjuk hozzá a cukrot is. Sűrűn kevergetve főzzük, majd amikor a rizs felvette a tejet, akkor adjuk hozzá 1 dl-t még. Kóstoljuk meg és ha nem elég fahéjas, akkor keverjünk bele őrölt fahéjat.
Ha felvette a tejet, akkor újabb 1 dl-t öntünk még hozzá.
Ha beszívta a rizs a tejet és megpuhult kellőképpen, akkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a narancs héját és a tojássárgáját is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »