Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög rizspuding (rizogalo) recept

Görög rizspuding (rizogalo)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg arborio rizs
    • 1 egész narancs reszelt héja
    • 2 kisebb fahéjrúd (+ 1 teáskanál őrölt fahéj)
    • 2 teáskanál vaníliaaroma
    • 7 dl tej
    • 3 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A rizst tegyük szűrőbe, majd áztassuk vízbe kb 1 órára, majd vegyük ki és csepegtessük le.

    A lecsepegtetett rizst tegyük bele egy edénybe és adjuk hozzá a fahéjrudakat, vaníliát és öntsük fel 5 dl tejjel, majd alacsony lángon kezdjük el főzni. Közben adjuk hozzá a cukrot is. Sűrűn kevergetve főzzük, majd amikor a rizs felvette a tejet, akkor adjuk hozzá 1 dl-t még. Kóstoljuk meg és ha nem elég fahéjas, akkor keverjünk bele őrölt fahéjat.

    Ha felvette a tejet, akkor újabb 1 dl-t öntünk még hozzá.

    Ha beszívta a rizs a tejet és megpuhult kellőképpen, akkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a narancs héját és a tojássárgáját is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá