Görög rizspuding (rizogalo)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Görög rizspuding (rizogalo)

Hozzávalók:

  • 25 dkg arborio rizs
  • 1 egész narancs reszelt héja
  • 2 kisebb fahéjrúd (+ 1 teáskanál őrölt fahéj)
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 7 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

A rizst tegyük szűrőbe, majd áztassuk vízbe kb 1 órára, majd vegyük ki és csepegtessük le.

A lecsepegtetett rizst tegyük bele egy edénybe és adjuk hozzá a fahéjrudakat, vaníliát és öntsük fel 5 dl tejjel, majd alacsony lángon kezdjük el főzni. Közben adjuk hozzá a cukrot is. Sűrűn kevergetve főzzük, majd amikor a rizs felvette a tejet, akkor adjuk hozzá 1 dl-t még. Kóstoljuk meg és ha nem elég fahéjas, akkor keverjünk bele őrölt fahéjat.

Ha felvette a tejet, akkor újabb 1 dl-t öntünk még hozzá.

Ha beszívta a rizs a tejet és megpuhult kellőképpen, akkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a narancs héját és a tojássárgáját is.