Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Garnélarák rizzsel recept

Garnélarák rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 bögre jázmin rizs
    • 1 közepes cukkini
    • 40 dkg garnélarák, fagyasztott
    • 1 pohár joghurt
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1,5 dl Martini, édes
    • 2 ek olívaolaj
    • 5 dkg vaj
    • 1 kk pirospaprika
    • 5 mentalevél
    • 3 szál újhagyma

    Elkészítése:

    A rizst megmosom, és forrásban lévő sós vízbe öntöm (1 rész rizs, 2,5 rész víz).

    Kis lángon 15-18 percig fedő alatt főzöm, amíg a rizs megpuhul. Végül leöntöm a felesleges vizet róla, és melegen tartom.

    A fagyasztott garnélarákot felengedem, lecsöpögtetem, és a vajban megsütöm. Ráöntöm a Martinit, hagyom elpárologni, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a felkockázott cukkinit.

    Sózom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, meglocsolom az olívaolajjal, és 5 percig erős tűzön pirítom.

    Végül összekeverem a felaprított mentalevelekkel, joghurttal és a rizzsel.

    Forrón tálalom.

    A garnélarák rizzsel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 115 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá