Garnélarák rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 bögre jázmin rizs
  • 1 közepes cukkini
  • 40 dkg garnélarák, fagyasztott
  • 1 pohár joghurt
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl Martini, édes
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 5 mentalevél
  • 3 szál újhagyma

Elkészítése:

A rizst megmosom, és forrásban lévő sós vízbe öntöm (1 rész rizs, 2,5 rész víz).

Kis lángon 15-18 percig fedő alatt főzöm, amíg a rizs megpuhul. Végül leöntöm a felesleges vizet róla, és melegen tartom.

A fagyasztott garnélarákot felengedem, lecsöpögtetem, és a vajban megsütöm. Ráöntöm a Martinit, hagyom elpárologni, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a felkockázott cukkinit.

Sózom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, meglocsolom az olívaolajjal, és 5 percig erős tűzön pirítom.

Végül összekeverem a felaprított mentalevelekkel, joghurttal és a rizzsel.

Forrón tálalom.