Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymakrém leves, pirított kenyérkockával és reszelt sajttal recept

Fokhagymakrém leves, pirított kenyérkockával és reszelt sajttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej fokhagyma
    • 4 dl főzőtejszín
    • 6 dl víz
    • 3 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • frissen őrölt fekete bors
    • 3-4 fehér kenyér
    • olívaolaj
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd szórjuk hozzá a lisztet és kavarjuk el alaposan.

    Hámozzuk meg a fokhagymát , s nyomjuk át egy fokhagymaprésen a gerezdeket. Állandó kevergetés mellett rakjuk a fokhagymát a lábasba és hagyjuk egy kicsit sülni.

    Öntsük fel a lábas tartalmát 6 dl vízzel és a 4 dl tejszínnel, sózzuk és borsozzuk meg, majd fussunk át rajta a botmixerrel, hogy szép homogén krémlevest kapjunk. Forraljuk fel a levest, majd ha még íztelennek érezzünk sózzuk és borsozzuk meg.

    Vágjuk kockákra a kenyeret, s 2-3 evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben. Dobjuk a forró olajba a kenyérkockákat úgy , hogy mindegyik kocka érintkezzen a serpenyő felületével. Forgassuk meg a kenyérkockákat, hogy minden oldalról megpiruljanak, majd csöpögtessük le konyhapapíron.

    Ezzel tálalhatjuk is a levest és még szórhatunk bele reszelt sajtot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá